Vliegtuig Transavia ontruimd wegens brand na landing

Gepubliceerd op 28 oktober 2021 om 17:05

Een vliegtuig van Transavia is vanmiddag ontruimd nadat er na de landing een kleine brand was ontstaan.  Alle passagiers en crew zijn veilig van boord gekomen. De brand ontstond rondom het landingsgestel. Precies waar en waarom is nog onduidelijk, aldus een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.

Beeld: Flickr/LpuntoQpunto

Op beelden op sociale media is te zien dat meerdere brandweerwagens waren uitgerukt. Nadat de evacuatie van de passagiers ‘vlot en veilig’ was verlopen, is de brand geblust. 'Voor zover bij mij bekend zijn er geen gewonden gevallen,' aldus de woordvoerder. Het overige vliegverkeer heeft geen hinder gehad van het incident, laat Transavia weten. 

De luchtvaartmaatschappij heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is ter plaatse voor een verkennend onderzoek.

Het vliegtuig - vlucht HV 6730 - was met 180 passagiers en zes bemanningsleden afkomstig uit het Spaanse Sevilla en had Schiphol als eindbestemming. De passagiers en crew zijn tijdelijk opgevangen op de Amsterdamse luchthaven. ‘Onze eerste zorg gaat uit naar de passagiers en bemanningsleden. Transavia onderzoekt de oorzaak van het incident', aldus de vliegreus.