Spookslot Efteling tegen de vlakte: pretpark bouwt nieuwe overdekte attractie

Gepubliceerd op 24 januari 2022 om 10:19

De Efteling wordt de komende jaren verder uitgebreid. Naast de hoofdingang van het attractiepark komt een "imposant hotel" te staan en er komt een nieuw themagebied met een overdekte attractie. De werkzaamheden voor de uitbreiding starten nog dit jaar en moeten over twee jaar zijn afgerond.

Beeld: De Efteling

In de loop van dit jaar starten ook de werkzaamheden voor het nieuwe themagebied, dat zal worden aangelegd tussen de Pardoes Promenade, Baron 1898 en Max & Moritz. Het Spookslot zal moeten wijken voor de nieuwe parkuitbreiding met overdekte attractie. Naar verwachting kunnen straks circa 1250 bezoekers per uur de nieuwe attractie beleven.

Vorig jaar zomer kreeg de Efteling groen licht van de Raad van State om het attractiepark uit te breiden naar het westen en oosten. Toch heeft park er voor de huidige uitbreiding voor gekozen om binnen de huidige parkgrenzen te blijven. Dat zou minder financiële risico's met zich meebrengen, aldus algemeen directeur Fons Jurgens.

De huidige sluiting van het park is aangegrepen om alvast voorbereidende bouwwerkzaamheden uit te voeren voor het nieuwe hotel. De komende maanden worden eerst ondergrondse werkzaamheden verricht, later in het jaar zal er ook bovengronds aan het hotel worden gebouwd. Omdat het hotel naast de hoofdingang komt te staan, is een deel van de parkeerplaats van het pretpark ingericht als bouwplaats.

 

Het zeven verdiepingen hoge hotel telt straks 143 kamers, 2 restaurants en een spa. Het is daarmee straks het grootste hotel binnen de 'Wereld van de Efteling'.