Overval op wereldberoemde kunstbeurs Tefaf in Maastricht, klopjacht op vier gewapende verdachten

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 12:28

De kunstbeurs TEFAF in Maastricht wordt ontruimd. De politie bevestigt dat er een overval is geweest. Er zijn vier gewapende verdachten voortvluchtig, meldt een woordvoerder. ,,We zijn met man en macht naar deze personen op zoek.” 

Beeld: La Tribune de l'Art

Op foto's is te zien dat verschillende vitrines zijn kapotgeslagen. De politie weet niet of de overvallers iets hebben buitgemaakt. ,,Ons onderzoek richt zich volledig op het opsporen van de verdachten.” 

De melding over de overval kwam rond 11.40 uur bij de hulpdiensten binnen. Bij de kunstbeurs krioelt het momenteel van politiewagens. Honderden mensen staan buiten het pand. 

Sinds zaterdag is er weer publiek welkom op de internationale kunst- en antiekbeurs. De afgelopen jaren moest de beurs worden uitgesteld en voortijdig worden afgebroken vanwege de coronapandemie. De beurs is wel wat later dit jaar.

De kunstbeurs verwacht meer dan 240 handelaren uit zo’n twintig landen. Dat is wel iets minder dan in voorgaande jaren, maar dat heeft vooral te maken met de geringere beschikbare ruimte in het MECC. De beurs duurt daarom ook een paar dagen korter dan anders. In voorgaande jaren kwamen er zo’n 70.000 bezoekers op de beurs af.

Het gaat om de 35e editie van de wereldberoemde kunstbeurs.