Vermiste Marley (13) na Amber Alert in goede gezondheid gevonden

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 13:57

Marley, het 13-jarige meisje dat sinds vanochtend 9 uur werd vermist uit Lelystad, is in goede gezondheid gevonden, dat meldt de politie. Voor de vermissing werd een Amber Alert verstuurd.

Beeld: Politie

Waar het meisje de hele dag is geweest, is niet bekendgemaakt. "Inhoudelijk kunnen we er nog niet veel over vertellen", zegt de politie Flevoland.

Marley vertrok vanochtend rond 9.00 uur vanaf haar school Aeres VMBO Lelystad aan de Tjalk. Sindsdien had niemand meer iets van haar vernomen. De politie maakte zich 'ernstig zorgen over haar welzijn'. 

De politie hield er rekening mee dat de vader van het meisje mogelijk betrokken was bij haar verdwijning. Tweeëneenhalf jaar geleden werd voor hetzelfde meisje ook een Amber Alert uitgedaan, nadat ze door haar vader ontvoerd was.

Dat gebeurde op 4 december 2019. Ze werd toen een dag later teruggevonden in het centrum van Lelystad. Zij was uit huis geplaatst en door haar vader meegenomen. Hij is daarna aangehouden. Of de vader nu iets met haar vermissing te maken heeft gehad, is niet bekendgemaakt.