Ajax in slotfase ten onder in Champions League-kraker tegen Liverpool

Gepubliceerd op 14 september 2022 om 09:06

Ajax heeft dinsdagavond in de Champions League op de valreep met 2-1 verloren van Liverpool. Na de zeer fraaie gelijkmaker van Mohammed Kudus leken de bezoekers stand te houden in de meeslepende wedstrijd, maar Joël Matip kopte vlak voor tijd raak.

Beeld: @vanpogototpopo (Twitter)

Ajax had het zeer lastig op Anfield en kwam na ruim een kwartier op achterstand door toedoen van Mohamed Salah. Nog voor rust herstelde Kudus de balans. Liverpool voerde de druk in de tweede helft op en kreeg vlak voor tijd loon naar werken via Matip.

Na twee speelronden bezit Ajax drie punten, net zo veel als Liverpool. De Engelse topclub ging afgelopen week met 4-1 onderuit tegen Napoli. De eerste twee in de groep gaan door naar de knock-outfase, de nummer drie speelt in het voorjaar een tussenronde in de Europa League.

In de poule van de Amsterdammers staan woensdag Rangers FC en Napoli tegenover elkaar in Schotland. Dit duel werd een dag uitgesteld omdat de politie van Glasgow dinsdag te weinig capaciteit had door de evenementen die zijn georganiseerd vanwege het overlijden van koningin Elizabeth. Om die reden werd dinsdag op Anfield ook geen Champions League-hymne afgespeeld en werd voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen.