Feyenoord tegenstander AS Roma neemt per direct afscheid van José Mourinho

Gepubliceerd op 16 januari 2024 om 09:36

José Mourinho is niet langer de coach van AS Roma. De Italiaanse club meldt dinsdagochtend dat de Portugese coach en zijn stafleden per direct vertrekken. Roma is in februari de tegenstander van Feyenoord in de tussenronde van de Europa League.

Roma heeft Mourinho ontslagen vanwege de slechte resultaten. De club staat slechts negende in de Serie A en is door rivaal Lazio uitgeschakeld in de Italiaanse beker. De Romeinen pakten slechts vijf punten in de laatste zes competitiewedstrijden.

"We willen José bedanken voor al zijn inzet en passie voor AS Roma sinds zijn komst", zeggen clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin op de site van Roma. "We blijven de geweldige herinneringen koesteren, maar geloven dat een snelle verandering in het belang is van de club."

Mourinho was sinds mei 2021 coach van Roma. De Portugees won met de club in 2022 de Conference League door in de finale af te rekenen met Feyenoord. Vorig seizoen bereikte Roma de eindstrijd van de Europa League door in de kwartfinales af te rekenen met de Rotterdammers. In de finale verloor Roma na penalty's van Sevilla.

Feyenoord werd in december bij de loting van de tussenronde van de Europa League opnieuw gekoppeld aan Roma. Het zou een nieuwe confrontatie tussen Arne Slot en Mourinho betekenen, maar laatstgenoemde moet nu dus op zoek naar een nieuwe werkgever.