Oranje met Frimpong in EK-kraker tegen Frankrijk, Mbappé op de bank bij Frankrijk

Gepubliceerd op 21 juni 2024 om 19:52

Het Nederlands elftal begint vrijdagavond met Jeremie Frimpong aan de EK-kraker tegen Frankrijk in Leipzig. Joey Veerman verhuist daardoor naar de bank. Kylian Mbappé is reserve bij de Fransen.

Beeld: Jens Schlueter – UEFA/UEFA via Getty Images - Tekst: Sportredactie

Simons wordt op de rechtsbuitenpositie vervangen door Frimpong, die tegen Polen invaller was. De vleugelspeler behoudt wél zijn basisplek en start als 'nummer tien', achter spits Memphis Depay.

Tijjani Reijnders speelt daardoor als controleur naast Jerdy Schouten. Veerman, die tegen Polen (1-2-zege) startte maar een ongelukkige wedstrijd speelde, wordt tegen Frankrijk geslachtofferd door Koeman.

Frankrijk begint, na dagenlange speculatie, zonder Mbappé tegen Oranje. De Franse topspeler ondervindt te veel hinder van een neusbreuk. De aanvaller van Real Madrid zit wel op de bank en kan als invaller minuten maken.

De Franse bondscoach Didier Deschamps vangt de absentie van Mbappé op door met Aurélien Tchouameni een extra middenvelder op te stellen. Frankrijk treedt daardoor in een 4-4-2-systeem aan, met Ousmane Dembélé en Marcus Thuram als spitsen. Ook onder anderen Antoine Griezmann staat in de basis.