Oranje-captain Miedema test positief op corona dag voor EK-duel tegen Portugal

Gepubliceerd op 12 juli 2022 om 18:57

Het Nederlands vrouwenelftal moet voorlopig verder zonder spits Vivianne Miedema. De aanvoerder van Oranje is positief getest op corona en gaat de komende dagen in isolatie. Wanneer zij klachtenvrij is en negatief test, kan zij weer aansluiten bij de selectie.

Beeld: Flickr

"Helaas kreeg Vivianne last van symptomen vanmiddag. Met een positieve test is ze niet beschikbaar morgen. We doen ons best om haar zo goed mogelijk te helpen in isolatie. Slecht nieuws", zuchtte bondscoach Mark Parsons.

Het is de zoveelste tegenvaller voor Oranje en Parsons op het EK. Zondag werd middenvelder Jackie Groenen positief getest op corona en maandag verliet keeper Sari van Veenendaal de selectie met een schouderblessure.

Parsons: "Natuurlijk hebben we het protocol aangescherpt na het nieuws van Jackie (Groenen red.). We wisten al voor het toernooi dat dit kon gebeuren. Voor de rest ziet het er gelukkig goed uit en we zijn klaar voor morgen. Het is een harde klap, maar morgen wacht Portugal, een hele belangrijke wedstrijd."

Miedema is topscorer aller tijden in Oranje en maakte afgelopen seizoen in de Engelse competitie meer dan 50 goals voor Arsenal.


«