Thuiswerken blijft de norm, vanaf 1 juni iedereen met klachten getest

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 19:28

Als het aan het kabinet ligt, blijven we nog maandenlang thuiswerken. Anderhalve meter afstand houden blijft overal de norm, in het openbaar vervoer moeten we straks mondkapjes dragen. Minister Hugo de Jonge zei zojuist dat het kabinet ernaar streeft per 1 juni iedereen met klachten te kunnen laten testen op het coronavirus.

Bij elke versoepeling de komende maanden wordt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nauwlettend in het oog gehouden, zei premier Rutte even daarvoor. Afhankelijk daarvan wordt besloten of een volgende stap kan worden gezet bij het loslaten van beperkingen.
Onderwijs
Na de heropening van de basisscholen zou het voortgezet onderwijs nog vóór de zomervakantie ook weer mondjesmaat kunnen opstarten. Vanaf 1 juni zou dat kunnen gelden voor het middelbaar onderwijs, mits de ervaringen met het basisonderwijs goed zijn.
Vanaf 15 juni zou het mbo praktijklessen en examens kunnen verzorgen. Hoe het op korte termijn gaat met het hoger onderwijs, wordt nu nog onderzocht.

Klachten? Blijf thuis!
De boodschap 'blijf thuis' gaat vanaf 11 mei veranderen in 'blijf thuis als je klachten hebt'. Wel moet iedereen dus op anderhalve meter afstand van elkaar blijven, moeten mensen regelmatig hun handen blijven wassen en zo veel mogelijk thuiswerken. Groepen van 10 mensen worden toegestaan en buitensport in groepen wordt ook boven 18 jaar toegestaan.
In alle 25 GGD-regio's wordt een pilot gestart met een ruimere bezoekregeling voor verpleeghuizen. Per regio 1 verpleeghuis, om te kijken hoe het bezoek kan worden opgevoerd. Het is nog onbekend wanneer de pilot begint.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.