Burgemeester Aboutaleb sluit winkels in centrum Rotterdam om 'dramatische drukte'

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 21:03

Alle winkels in het centrum van Rotterdam zijn op last van burgemeester Aboutaleb eerder dichtgegaan. Aboutaleb greep rond 19.10 uur in omdat het te druk was in de stad.

Beeld: NL nieuws | coronavirus

Vanwege de coronamaatregelen mogen winkels, behalve levensmiddelenzaken, al niet later dan tot 20.00 uur open blijven. Supermarkten in het centrum van Rotterdam mogen wel tot hun normale sluitingstijd openblijven.

Het is vandaag Black Friday. Veel winkels geven flinke kortingen. Eerder op de dag riepen Rotterdam en Amsterdam al op om niet meer naar het centrum te komen.

In een verklaring zegt Aboutaleb dat het "onoverzichtelijk en dramatisch druk" was. "Oproepen om niet naar de stad te komen hebben niet geholpen. Verkeersregulatie heeft ook niet geholpen."

Rotterdam plaatste onder meer matrixborden in de binnenstad waarop stond dat mensen moesten proberen drukte te vermijden. Dezelfde oproep klonk via de geluidsinstallatie in trams en metro's. In Amsterdam werd in de Kalverstraat en op de Nieuwendijk eenrichtingsverkeer ingesteld.


«   »