Kabinet en ministerraad maandag opnieuw bijeen, ook mogelijk vervroegde persconferentie

Gepubliceerd op 13 december 2020 om 21:08

Er is morgen extra crisisberaad van de betrokken bewindslieden, gevolgd door een extra ministerraad over strengere coronamaatregelen. Dat melden bronnen rond het kabinet aan NL nieuws na afloop van het ook al extra ingelaste Catshuisberaad.

Beeld: NL nieuws (Rutte vertrekt op zijn fiets bij het Catshuis) | coronavirus

Waarschijnlijk is er morgenavond ook een persconferentie. Normaal is het ministeriële crisisberaad altijd dinsdags, voorafgaand aan de coronapersconferentie.

Wat de precieze maatregelen worden, is nog de vraag, maar alles wijst er s op dat niet-essentiële winkels een tijdje dicht moeten. Dat gaat mogelijk ook gelden voor "plekken waar mensen samenkomen en bewegen", zoals musea, theaters en pretparken. Over scholen klinkt het dat het kabinet daarover morgen de knoop doorhakt. Ook denkt het kabinet erover om te adviseren alleen op pad te gaan als dat echt nodig is.

Voor het Catshuisberaad meldden bronnen aan NL nieuws al dat onder meer de sluiting van niet-essentiële winkels vandaag op tafel zou liggen, zoals tuincentra en kledingzaken. De verwachting was toen nog dat het kabinet daar dan dinsdagavond een persconferentie over zou geven, maar dat wordt dus waarschijnlijk morgenavond.


«   »