Kabinet kondigt versoepeling aan, maandag pas definitief besluit

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 19:06

Het kabinet heeft vanavond in een nieuwe persconferentie in het teken van de coronacrisis nieuwe versoepelingen aangekondigd. Alleen maandag komt het kabinet opnieuw met een persconferentie en dan wordt bekend of de cijfers het toelaten.

Vanaf woensdag 19 mei kunnen ook volwassenen weer buiten sporten in groespverband. Daarbij blijft: 1,5 meter afstand, geen wedstrijden, geen publiek en douches en kleedkamers blijven gesloten. Ook de binnensportlocaties gaan weer open, de sportscholen en sporthallen. Ook baantjes trekken in het zwembad kan weer. Dat kan in groepjes van maximaal twee personen, met maximaal dertig personen per ruimte.

Ook de openluchtheaters, openluchtmusea en andere culturele instellingen in de buitenlucht weer open. Binnenruimtes, waar mensen zelf aan kunst doen, gaan ook weer open, zoals muziek- en dansscholen. Ook daar geldt: maximaal dertig mensen in een ruimte, 1,5 meter afstand en registratie vooraf.

Recreatie buiten kan ook vanaf 19 mei. Van tevoren moet er gereserveerd worden. Alles wat buiten is, is toegankelijk. Wat binnen is, niet. Dus in de Efteling en Artis wel de buitenattracties, maar niet de binnenacttracties.

Beeld: NL nieuws


«   »