Weekcijfers RIVM: meer dan de helft van de besmettingen bij jongeren

Gepubliceerd op 6 juli 2021 om 15:03

De afgelopen week registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8.541 nieuwe coronagevallen. Dat het dubbele vergeleken met vorige week. Vorige week melden het RIVM nog 4.208 besmettingen.

Foto: NL nieuws

Meer dan de helft van de besmettingen (55%) is 15 en 24 jaar oud, aldus het RIVM. 

11 procent van de positieve tests werd afgenomen bij mensen die recent een reis hebben gemaakt, zoals jongeren die een eindexamenreis maakten. Bij 36 procent van de positieve tests is niet gemeld of de persoon recent heeft gereisd.

Het aantal mensen dat vanwege een coronabesmetting moest worden opgenomen in het ziekenhuis bleef wel fors dalen. De afgelopen week moesten 47 mensen opgenomen worden, van wie 7 op de intensive care (ic). Dat is een exacte halvering van de 94 in de week ervoor.

Mogelijkerwijs vindt de komende weken nog een stijging in de ziekenhuiscijfers plaats, omdat die aantallen vaak later stijgen dan de besmettingscijfers. Het is echter ook mogelijk dat er ook de komende tijd geen stijging in de ziekenhuiscijfers plaatsvindt.

Het aantal mensen dat stierf aan de gevolgen van het coronavirus daalde wederom licht. Er werden afgelopen week dertien coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd, twee minder dan de week ervoor.


«   »