Coronapas voor buitensport sneuvelt na kritiek Tweede Kamer

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 09:42

Er komt geen invoering van het coronatoegangsbewijs bij amateursporten in de buitenlucht. Daarmee komt het kabinet tegemoet aan de wens van de Kamer. Het coronatoegangsbewijs gaat vanaf zaterdag wél gelden voor binnensporten, en op veel meer andere plekken zoals musea en op terrassen.

Beeld: NL nieuws

Het kabinet kondigde dinsdag aan dat volwassen toeschouwers én sporters alleen toegang krijgen tot het voetbalveld en de atletiekbaan met een geldig coronatoegangsbewijs (CTB). Dat veroorzaakte een storm aan kritiek. Onder meer de voetbalbond KNVB deed, samen met sportkoepel NOC*NSF, een beroep op de Kamer om het plan van tafel te halen.

Ook de Tweede Kamer vond QR-codes bij buitensporten veel te ver gaan. "Haal deze meteen maar uit het pakket", zei PvdA-Kamerlid Attje Kuiken. GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld vermoedde zelfs dat dit plan een 'afleidingsmanoeuvre' was.

Dat ontkent Rutte, maar het kabinet geeft gehoor aan de kritiek. De QR-code gaat dus niet gelden voor de buitensporten. Niet voor de sporters en ook niet voor het publiek. "Daarmee komen we onder het OMT-advies, maar we zijn bereid aan de wens van de Kamer te voldoen."


«   »