GGD Hollands Midden stopt aanbieden boosterprikken zonder afspraak

Gepubliceerd op 4 december 2021 om 18:58

De GGD Hollands Midden stopt met het aanbieden van boosterprikken zonder afspraak. Dat gebeurt vanwege de gevaarlijke verkeerssituatie die de afgelopen dagen bij verschillende priklocaties ontstond.

Beeld: NL nieuws

Ruim 2100 mensen kregen vandaag zonder afspraak een boosterprik tegen corona bij de GGD Hollands Midden. Het was de hele dag druk bij de drie priklocaties in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. Direct om 09.00 uur stond er al een rij van omgerekend zes uur wachttijd, aldus een woordvoerster.
Het werd zo druk dat het verkeer verstopt raakte. De parkeerplekken stonden op alle locaties helemaal vol en dat was niet de bedoeling. "Er komen bij de priklocaties ook nog mensen voor een eerste of tweede prik en er zitten testlocaties vlakbij", legde de woordvoerster uit. De GGD riep mensen 's ochtends al op om niet meer te komen voor de vrije inloop. In Leiden kregen zaterdag 736 mensen zonder afspraak hun boosterprik, in Gouda 770 en in Alphen aan den Rijn 604, meldt de GGD. Donderdag kregen 2000 mensen een boosterprik zonder afspraak in de regio Hollands Midden. Gisteren ging het om meer dan 1700 mensen.
GGD Hollands Midden geeft sinds donderdag mensen die in 1961 of eerder zijn geboren een boosterprik zonder afspraak. Die mensen moeten hun laatste prik dan wel langer dan zes maanden geleden hebben gekregen.
De GGD heeft de actie opgezet omdat er meer vaccin en personeel beschikbaar is dan dat er afspraken voor een boosterprik worden gemaakt. De GGD Hollands Midden heeft drie priklocaties, naast Leiden staan die in Gouda en Alphen aan den Rijn. Op de priklocaties zijn twee rijen ingericht: een voor mensen met een prikafspraak en de ander voor de vrije inloop.
Het maken van een afspraak voor het zetten van de boosterprik gaat van oud naar jong. Momenteel worden via het RIVM mensen uit 1941 uitgenodigd.
GGD GHOR Nederland meldde vrijdag dat het prikken zonder afspraak in Hollands Midden een 'tijdelijke actie' is. Het is de bedoeling dat binnenkort alle extra ruimte wordt volgeboekt met prikafspraken. Of andere regio's in de tussentijd mensen zonder afspraak een oppepprik geven, is niet bekend. De landelijke regel blijft volgens de GGD-koepel onveranderd. "Van oud naar jong en op basis van uitnodiging".


«   »