Hoogste aantal besmettingen gemeld sinds begin pandemie: 24.590 positieve coronatests

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 15:39

Het afgelopen etmaal zijn er bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 24.590 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal in één dag sinds het begin van de coronacrisis.

Beeld: NL nieuws

Het oude record stond op 24 november, toen er in een dag tijd 23.713 besmettingen aan het licht kwamen.

Dit wil niet zeggen dat er niet eerder meer besmettingen waren op één dag. Aan het begin van de pandemie waren de cijfers namelijk lager, maar toen werd amper getest.

Bij het RIVM werden 39 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 25 doden per dag, tegen 39 doden per dag een week eerder.

Ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is verder gedaald tot 1.634, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) woensdag. Dat zijn er 59 minder dan een dag eerder.

Op de intensive cares liggen 449 mensen en op de verpleegafdelingen 1.185. Dat zijn er respectievelijk 15 en 44 minder dan een dag eerder. Anderhalve maand geleden lagen er voor het laatst zo weinig mensen op de ic's. Op de intensive cares kwamen 13 nieuwe coronagevallen binnen en op de verpleegafdelingen 147. Doordat er ook mensen van beide afdelingen verdwenen, is het verschil met dinsdag 59.

Op Duitse intensive cares lagen woensdag 10 Nederlandse coronapatiënten.


«   »