Uitnodigingsbrieven boosterprik uiterlijk eind januari bij iedereen op de mat

Gepubliceerd op 7 januari 2022 om 15:34

De uitnodigingsbrieven voor de boosterprik liggen uiterlijk 29 januari bij iedereen op de mat, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag. Dit betekent dat mensen die telefonisch een afspraak willen maken dat pas vanaf die datum kunnen doen.

Beeld: NL nieuws

nmiddels zijn alle leeftijdsgroepen uitgenodigd voor het online maken van een prikafspraak. Maar wie jonger dan zestig is en telefonisch een afspraak wil maken, moet wachten tot de brief in huis is.

Hoe groot de groep is die het niet lukt om online een prikafspraak te maken, is niet duidelijk. Volgens seniorenorganisatie ANBO geven ouderen de voorkeur aan bellen voor een afspraak. De GGD riep eerder al op ouderen te helpen de afspraak via internet te maken.

De uitnodigingen moeten worden gesorteerd, gedrukt en verzonden. Daardoor kan het gebeuren dat mensen een uitnodigingsbrief krijgen, terwijl ze hun boosterprik allang gehad hebben, erkent het RIVM. Mensen die de brief thuis ontvangen als ze al een afspraak hebben gemaakt of zelfs hun prik al hebben gekregen, mogen de brief weggooien.

De uitnodigingsbrieven worden volgens het RIVM gefaseerd verstuurd om ervoor te zorgen dat niet iedereen tegelijk een brief krijgt en de GGD gaat bellen. Het uitnodigingsproces heeft bovendien een doorlooptijd.

Sommige mensen die wel de eerste coronaprik(ken) hebben gehad, ontvangen überhaupt geen uitnodiging voor een boosterprik. Dat is omdat zij er bij het zetten van hun vorige prik(ken) voor hebben gekozen deze niet te laten registreren bij het RIVM. Het is niet duidelijk om hoeveel mensen dit gaat.


«   »