Topper in KKD tussen Excelsior en ADO Den Haag afgelast vanwege corona

Gepubliceerd op 9 januari 2022 om 10:23

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen Excelsior en ADO Den Haag gaat vanmiddag niet door. De thuisclub kampt met een groot aantal coronagevallen. Nu een te grote groep in een keer besmet is geraakt, is na overleg tussen de clubarts van Excelsior en de bondsarts van de KNVB besloten de wedstrijd uit te stellen. Het is hiermee ook de eerste betaalde wedstrijd in Nederland dat wordt afgelast door meerdere besmettingen.

Beeld: NL nieuws

Excelsior keerde afgelopen donderdag terug van een trainingskamp in Genk. Een dag later bleek al dat er enkele besmettingen waren. Uit een nieuwe testrond van vandaag kwamen weer nieuwe gevallen aan het licht. 

De eerste divisie is dit weekeinde hervat. Tot dusverre ging dat zonder problemen. Op vrijdag en zaterdag konden in totaal al vier duels worden afgewerkt. Corona gooit nu dus echter toch roet in het eten. Excelsior, de nummer twee, zou vanmiddag om 14.30 uur aantreden tegen ADO, dat op de vierde plaats staat. Eerder dit seizoen wonnen de Rotterdammers in Den Haag met 0-2 door goals van Jamal Amofa en Redouan El Yaakoubi.

Koploper Volendam speelt vanmiddag om 12.15 uur tegen Telstar. Een nieuwe speeldatum voor Excelsior - ADO wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.


«   »