De Jonge spreekt Ajax aan op overtreden quarantaineregels

Gepubliceerd op 7 januari 2022 om 15:42

Ajax is vanuit de politiek vrijdag aangesproken op het niet naleven van de coronaregels bij het afbreken van het trainingskamp in Portugal. De Amsterdammers hielden zich niet aan het protocol op het moment dat een aantal spelers COVID-19 bleek te hebben.

Beeld: NL nieuws

Afgelopen woensdag meldde Ajax dat er meerderde corona gevallen waren in de selectie. De Amsterdammers waren op dat moment al in Portugal voor een trainingskamp.

Nadat de besmettingen waren gemeld besloot de ploeg Algarve te verlaten en terug te vliegen naar Nederland. Zij gingen vervolgens niet in quarantaine, maar reisden per privévliegtuig terug naar Nederland. Terwijl je bij een positieve test in het buitenland 5-10 dagen in isolatie moet in het hotel.

"Overal geldt dat iedereen zich gewoon moet houden aan de regels die een land stelt. Sporters zijn niet uitgezonderd van wet- en regelgeving en staan niet boven de wet", zegt demissionair minister Hugo de Jonge vrijdag tegen De Telegraaf.

"Als je besmet bent, moet je in quarantaine en niet gaan vliegen. Zo zijn de regels. Ajax is daarop aangesproken. Iedereen moet zich gewoon aan de regels houden."

Ajax verbleef pas sinds maandag in Portugal om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Voor vertrek testten alle selectie- en stafleden nog negatief. Zondag zou een oefenwedstrijd tegen het Kroatische Hajduk Split worden gespeeld.

Veel Eredivisie-clubs moesten hun plannen deze winter omgooien wegens coronaperikelen. Zo besloten PSV en Feyenoord om überhaupt niet naar Spanje af te reizen voor een trainingskamp. Verschillende oefenwedstrijden gingen niet door.


«   »