Geen publiek bij Klassieker: ook komende weken geen publiek in stadions

Gepubliceerd op 14 december 2021 om 19:16

De komende vier weken zijn er nog altijd geen toeschouwers welkom bij wedstrijden in de amateur- en profsport, zo heeft het demissionaire kabinet dinsdag bekendgemaakt. Dat betekent onder meer dat de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax zondag zonder supporters wordt afgewerkt. Ook amateursport na 17.00 uur blijft verboden.

Beeld: NL nieuws

Supporters zijn al sinds november niet welkom bij sportwedstrijden als maatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eind november werd bepaald dat de fans nog eens twee weken geweerd zouden worden, tot en met zaterdag 18 december.

Daardoor was er een kans dat er zondag bij de Klassieker wel supporters in De Kuip welkom zouden zijn, maar demissionair premier Mark Rutte maakte dinsdagavond op een persconferentie bekend dat de maatregelen tot en met 14 januari worden verlengd.

Dat betekent dat er tot de winterstop hoe dan ook in lege stadions wordt gevoetbald. Dit kalenderjaar staan er nog twee speelronden op het programma in de Eredivisie. De eerste speelronde in het nieuwe kalenderjaar wordt op 14, 15 en 16 januari afgewerkt.

PEC Zwolle-Willem II op vrijdag 14 januari moet, zoals het er nu naar uitziet, nog achter gesloten deuren worden gespeeld. De andere duels van die speelronde lijken wel met supporters op de tribune te kunnen worden gespeeld.


«   »