KNVB legt amateurvoetbal komend weekeinde deels stil

Gepubliceerd op 29 november 2021 om 19:20

Amateurvoetballers in de categorie A komen aankomend weekend niet in actie. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) maakte dit maandagavond bekend.

Beeld: NL nieuws

De KNVB heeft besloten om een streep te zetten door de wedstrijden, aangezien teams niet kunnen trainen nu dat door de coronamaatregelen vanaf 17.00 uur niet meer is toegestaan. In de B-categorie wordt wel gevoetbald.

Door de nieuwe coronamaatregelen wordt het amateurvoetbal bemoeilijkt. Teams mogen overdag wel wedstrijden spelen, maar niet 's avonds trainen. De KNVB wacht het debat in de Tweede Kamer nog af. Mogelijk wordt daar alsnog besloten dat trainen tot 20.00 uur wel mag. Voor nu betekent het dat de A-categorie van het amateurvoetbal, de prestatieve competities, komend weekend niet doorgaan. Jeugd en senioren kunnen op vrijwillige basis wel inhaalwedstrijden plannen om zo het aantal wedstrijden in de competitie gelijk te trekken.

Wat er daarna gebeurt, laat de KNVB afhangen van het kamerdebat van woensdag. Mogelijk wordt de competitie stilgezet. In de B-categorie, de recreatieve competities, wordt komend weekend wel gevoetbald door jeugd en senioren. Teams die dat niet willen, kunnen overigens wel op medewerking rekenen van de KNVB. Na het kamerdebat wordt een besluit genomen over het programma van de twee weekenden erna.

'Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden', vertelt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. 'Juist in tijden van een pandemie. Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren. Het gaat om bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers en daarom willen we een zorgvuldig besluit nemen, vandaar dat we nu alleen nog voor het aankomend weekend beslissen. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt.'


«   »