Staanvakken in voetbalstadions per direct dicht

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 14:51

Het ging iets beter met de naleving van coronaregels in voetbalstadions maar nog altijd is het in sommige vakken te druk. Daarom moeten staantribunes dicht, ook moeten seizoenkaarthouders beter verspreid worden. Burgemeesters gaan morgen in overleg met de profclubs in hun regio. ‘Dat hossen op een kluitje moet afgelopen zijn'.

Foto: NL nieuws

Dat zei CDA-minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vanmiddag na afloop van een bewindspersonenoverleg over corona. Voor het weekeinde waarschuwde de demissionair minister de voetbalclubs en -supporters nog: als fans niet netjes op hun stoel blijven zitten, volgen er mogelijk striktere regels. ,,Als mensen niet gewoon blijven zitten en de stadions niet voor maximaal twee derde zijn gevuld, kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen.’’

Maar De Jonge zag al verbetering. ,,De spreiding van publiek in stadions was echt beter. De toegangsbewijzen werden goed gecontroleerd. Maar je zag ook in een aantal vakken dat hossen op een kluitje soms toch echt voorkwam.  En dat moeten we echt niet doen, zover zijn we nog niet.”

Morgen gaan burgemeesters in overleg met de profclubs. Staantribunes (‘die zijn er nog blijkbaar, ik wist dat niet’) moeten dicht, ook moeten seizoenkaarthouders beter verspreid worden door de stadions, vindt De Jonge. ,,Het kan goed gaan, je wil ook gewoon dat dit mogelijk blijft, ik hoop het ook. Stappen terug zetten is precies niet wat je wil.” 


«   »