Minister: ‘Voetbalfans moeten dit weekend op hun kont blijven zitten, anders volgen maatregelen’

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 15:37

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geeft een ‘duidelijke waarschuwing’ aan de KNVB, voetbalclubs en voetbalfans. Als supporters komend weekend niet netjes op hun stoel blijven zitten, ‘kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen’, aldus De Jonge. 

Foto: NL nieuws

De Jonge en Grapperhaus hebben voetbalbond KNVB vandaag een ‘duidelijke waarschuwing’ gegeven. ,,Het moet het komende weekend beter dan het de afgelopen weekenden ging’’, zegt hij over volle vakken in stadions en springende fans. ,,Als mensen niet gewoon blijven zitten en de stadions niet voor maximaal twee derde zijn gevuld, kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen.’’

Eerder deed het ministerie van De Jonge al een beroep op clubs en gemeenten om meer te doen om het samenklitten van supporters op tribunes tegen te gaan. Op dit moment is het zo dat clubs twee derde van de maximum hoeveelheid fans mogen toelaten in het stadion, op voorwaarde dat ze een vaste zitplek en een coronatoegangsbewijs hebben. Maar in de praktijk klitten met name in fanatieke vakken supporters samen. Die beelden leveren in andere sectoren verontwaardigde reacties op.


«   »