Familieleden vinden lichaamsdeel in puin in het uitgebrande pand in Rotterdam

Gepubliceerd op 31 januari 2024 om 13:44

Familieleden van een van de vermisten hebben woensdagmiddag een deel van een lichaam gevonden in het gebouw dat gisteren in Rotterdam is uitgebrand. Zij gingen op eigen houtje op zoek in het verwoeste appartementencomplex, dat met hekken is afgesloten.

Beeld: NL nieuws - Tekst: Nieuwsredactie

Familieleden vertellen tegen een verslaggever van de NOS en een fotograaf van het ANP dat zij een lichaamsdeel hebben gevonden onder het puin. Ongeveer twintig mensen gingen op eigen houtje het terrein op, dat met hekken is afgesloten. De familieleden reageerden erg emotioneel na de vondst.

De politie hield hen in eerste instantie niet tegen toen zij het terrein betraden. Later werden de mensen gevraagd om het terrein te verlaten.

Maandagavond brak na een explosie een grote brand uit in het appartementencomplex aan de Schammenkamp. De brandweer was de hele nacht bezig met blussen. Na de brand zijn er drie mensen vermist. De Veiligheidsregio houdt er rekening mee dat de vermisten het pand niet konden verlaten.

Vanwege instortingsgevaar kon de politie nog niet op zoek gaan in het uitgebrande pand. Dinsdag werd er al wel met een drone en honden gezocht. De honden hebben twee keer geblaft, wat kan betekenen dat zij een lichaam hebben geroken. Maar omdat de politie zelf nog niet naar binnen kon, kon de politie dat nog niet met zekerheid zeggen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.