Veiligheidsregio: 'Met drie mensen geen contact na zware explosie Rotterdam'

Gepubliceerd op 30 januari 2024 om 07:42

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond meldt dinsdagochtend aan NL nieuws dat er na de explosie in Rotterdam-Zuid maandagavond met drie mensen vermist zijn. De woordvoerder kan niet uitsluiten dat er meer gewonden of zelfs dodelijke slachtoffers zijn.

Beeld: 112-Rijnmomd - Tekst: Jessy/Nieuwsredactie

Stedin is op dit moment ter plaatse om de gasleiding af te sluiten. Daarna zal de brandweer het appartementencomplex betreden en opzoek gaan naar de drie mensen waarmee geen contact is te krijgen. De woordvoerder houd er rekening mee dat de brandweer meer mensen tegen kan komen.

Bij de brand raakte twee mensen gewond, waarvan een zwaar, de ander is ter plekken behandeld. De veiligheidsregio houdt er rekening mee dat andere gewonden zelfstandig naar de eerste hulp zijn gegaan.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen supermarkt. Om dat te kunnen voorkomen, is een tussengelegen pand gesloopt. In de straat bevindt zich ook een vuurwerkopslag. Deze is maandagavond leeggehaald door de hulpdiensten. In totaal lag er 5.000 kilo vuurwerk.