Claude wint Top 40 Award voor beste artiest, Marco Schuitmaker is beste nieuwkomer

Gepubliceerd op 3 februari 2024 om 23:39

In Ahoy Rotterdam zijn zaterdagavond de Qmusic Top 40 Awards uitgereikt. Claude kreeg de prijs voor Beste Artiest en de award voor Beste Nieuwkomer van het afgelopen jaar ging dit jaar naar Marco Schuitmaker.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Entertainmentredactie 

Internationaal verzilverde David Guetta maar liefst twee nominaties.

De publieksprijs voor Beste Live Act ging net als vorig jaar naar Suzan & Freek, die afgelopen jaar drie avonden in een uitverkochte Ziggo Dome stonden. Maan en Goldband kregen de award voor Grootste Hit met hun nummer Stiekem.

Internationaal vielen Cian Ducrot, Miley Cyrus, Coldplay en in de prijzen. David Guetta werd als winnaar uitgeroepen voor zowel Beste Artiest en Beste DJ Act. Met uitzondering van de publieksprijzen worden alle awards uitgereikt op basis van het succes van de nummers en artiesten in de Top 40.

De Top 40 Awards worden sinds de komst van de Top 40 naar Qmusic in 2019 uitgereikt. Het is een jaarlijkse traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten. Ook voor dit jaar reikte Domien Verschuuren prijzen uit namens de belangrijkste hitlijst van Nederland. Tijdens de ruim twee uur durende liveshow waren er optredens van van onder anderen Loreen, Acda en De Munnik, Flemming, Kane, Suzan & Freek en Roxy Dekker.