3FM Serious Request zet zich dit jaar in Zwolle in voor Metakids

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 09:53

3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor Metakids. Het bekende Glazen Huis staat in de week voor Kerst op het Rodetorenplein in Zwolle. Dat maakten NPO 3FM-dj's Wijnand Speelman, Sophie Hijlkema en Barend van Deelen woensdag bekend in een speciale ochtendshow.

Tekst: Entertainmentredactie

Traditiegetrouw voert NPO 3FM in de week voor Kerst actie voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar kinderen met een metabole ziekte.

In Nederland wordt elke dag een kind geboren met een metabole ziekte. Die kinderen komen ogenschijnlijk gezond ter wereld, maar door een 'schrijffout' in hun DNA werkt hun energiehuishouding niet goed. De gevolgen kunnen per kind verschillen: sommigen worden doof, blind, raken verstandelijk of lichamelijk gehandicapt of vergeten wie hun ouders zijn.

Veel kinderen overlijden al op zeer jonge leeftijd: 1 op de 4 wordt niet ouder dan achttien jaar. Zonder behandeling is een metabole ziekte voor iedereen dodelijk. Het geld dat opgehaald wordt, is onder andere bedoeld voor onderzoek naar gentherapie en medicijnen.

"Het zit in ons DNA om thema's die onderbelicht zijn samen met onze luisteraars aandacht te geven. Metakids is daar een goed voorbeeld van: metabole ziekten zijn de meest dodelijke ziekte onder kinderen en toch zijn er maar weinig mensen die dat weten. Met 3FM Serious Request willen we de patiënten en hun familie een beter leven geven en zorgen dat metabole ziekten niet langer dodelijk zijn", zegt Menno de Boer, zendermanager van NPO 3FM.

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december in Zwolle. Welke dj's dit jaar in het huis verblijven, maakt NPO 3FM op een later moment bekend.