S10 naar het Songfestival voor Nederland

Gepubliceerd op 7 december 2021 om 16:59

Zangeres S10 vertegenwoordigt Nederland volgend jaar op het Eurovisie Songfestival in Italië. Dat heeft AVROTROS dinsdagmiddag bekend gemaakt.

Bron: AVROTROS/Thijs Jansen

De 21-jarige S10, die in het dagelijks leven Stien den Hollander heet, staat bekend om haar rauwe, gevoelige nummers waarin ze een boekje opendoet over haar mentale gezondheidsproblemen, zoals depressiviteit en stemmen in haar hoofd. In 2017 brak ze door met de ep Antipsychotica, waarvoor ze tekende bij platenlabel Noah's Ark. Daarop volgde een jaar later de ep Lithium. S10 brak in 2019 door met haar debuutalbum Snowsniper waarvoor ze een Edison kreeg in de categorie alternatief. Dit jaar ontving ze op Eurosonic Noorderslag het Pop Stipendium, de prijs voor een veelbelovend popartiest of band.

Voor haar laatste album, Vlinders (2020), werkte S10 samen met andere grote Nederlandse namen, zoals Ronnie Flex, Yung Nnelg en Wende. Het album ontving lovende recensies.

Het 66ste songfestival wordt volgend jaar van 10 tot en met 14 mei gehouden. Het evenement vindt plaats in de Italiaanse stad Turijn.


«   »