Grote stroomstoring Flevoland, politie vraagt wegen te mijden

Gepubliceerd op 2 september 2022 om 16:21

De politie roept weggebruikers op alle wegen in de provincie Flevoland te vermijden in verband met een stroomstoring. Volgens Omroep Flevoland is er een hoogspanningskabel bij Dronten gebroken. Ook het treinverkeer tussen Lelystad en Dronten is gestremd.

Beeld: Brandweer

Een woordvoerder van de politie meldt dat onder meer de A6 en de wegen bij Dronten, Lelystad en Almere moeten worden gemeden. Dat is om de hulpdiensten de ruimte te geven.

Door de breuk hangen de kabels nu slap. Volgens een ooggetuige hangen ze op zo'n tien meter boven de grond, schrijft Omroep Flevoland.

Ook zou er brand zijn bij onderstations in Dronten en Lelystad. Brandweerploegen uit onder meer Lelystad, Emmeloord, Dronten en Elburg zijn gealarmeerd. Treinverkeer tussen Dronten en Lelystad is daardoor tijdelijk gestremd. ProRail gaat met spoed reizigers uit stilgevallen treinen halen.

Provincie Flevoland meldt verder dat meerdere sluizen niet bediend kunnen worden. De politie Lelystad meldt dat in verband met de stroomstoring alarmnummer 112 alleen gebeld mag worden bij noodgevallen.