Dreiging Den Haag blijkt loos alarm

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 14:59

De verdachte situatie rond de Johan de Wittlaan in Den Haag blijkt loos alarm. De afzettingen zijn opgeheven. Wel wordt verder onderzoek gedaan naar de melding. Een politiewoordvoerder laat weten daarom geen nadere mededelingen te kunnen doen

Beeld: NL nieuws - Het Catshuis tijdens het overleg over corona

De politie was zaterdagmiddag met veel eenheden aanwezig in de omgeving van het Catshuis. Volgens de politie was dat vanwege een verdachte situatie. Ook de marechaussee was opgeroepen. Een politiewoordvoerder verduidelijkte dat de dreiging geen betrekking had op de ambtswoning van premier Rutte.

De omgeving was enkele uren ruim afgesloten en verkeer moest omrijden. Zo was de President Kennedylaan, de belangrijke route door Den Haag heen, afgesloten met politielinten. Inmiddels zijn alle wegen weer vrijgegeven.

In de omgeving van het tijdelijk afgezette gebied bevinden zich onder meer de ambassades van Israël en China, het hoofdkwartier van de internationale Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en het Europese Agentschap voor Justitiële Samenwerking (Eurojust).