Drie dagen geen treinen naar Zeeland; bus was mogelijk defect

Gepubliceerd op 17 oktober 2022 om 17:07

ProRail laat pas donderdagmiddag weer treinen rijden tussen Roosendaal en Kruiningen-Yerseke. De oorzaak is de herstelwerkzaamheden van de ravage nadat een passagierstrein in botsing kwam met een bus. De bus die op de overgang stil stond, stond daar stil met technische problemen.

Beeld: Veiligheidsregio Midden en West-Brabant

De bus die maandagochtend is aangereden op een spoorwegovergang bij Bergen op Zoom, stond daar stil met technische problemen. Dat laat de politie weten na een eerste gesprek met de 67-jarige buschauffeur. Door het incident rijden op het enige traject naar Zeeland zeker de komende drie dagen geen treinen.

De chauffeur moet nog officieel worden verhoord. Dat gebeurt pas als de resultaten van het onderzoek naar de aanrijding bekend zijn. Ter plaatse moet sporenonderzoek worden gedaan. Ook loopt er een technisch onderzoek naar de bus. Het aanmerken als verdachte is een formaliteit in het proces

Snelbussen in plaats van treinen naar Zeeland

Door het incident rijden zeker de komende drie dagen geen treinen naar Zeeland. Het spoor in Bergen op Zoom moet gerepareerd worden en volgens ProRail is de ravage enorm.

ProRail laat na vraag van NL nieuws weten dat er snelbussen tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke rijden. Tussen Roosendaal, Bergen op Zoom, Rilland-Bath, Krabbendijke en Kruiningen-Yerseke rijden er stopbussen, aldus de woordvoeder.

ProRail sluit af met de mededeling dat reizigers rekening moeten houden met extra reistijd van meer dan een uur. Ook raden ze aan om voor vetrek de reisplanner raad te plegen.