Lichamen Hebe (10) en Sanne (26) gevonden in een auto

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 07:27

De politie heeft woensdagavond twee overleden personen aangetroffen in een Kia Picanto bij knooppunt Empel. De politie heeft laten weten dat ze er van uit gaan dat het om de vermiste Sanne en Hebe gaan. Voor de twee werd maandag een Amber Alert verstuurd.

Een agent zag woensdagavond bandensporen bij knooppunt Empel op de A59, in de buurt van Den Bosch. Daarop is een politiehelikopter ingeschakeld. Die vond de auto even na 22.00 uur. De auto ligt in het water aan de linkerkant van een flauwe bocht.

Een half uur later maakte de politie bekend dat er twee overleden personen waren gevonden. Volgens een woordvoerder van de politie is er "alle reden om aan te nemen dat het gaat om Sanne en Hebe". Later in de nacht zijn de lichamen geborgen en heeft de politie het onderzoek ter plaatse afgerond.

Het onderzoek naar wat er is gebeurd richt zich nu op hoe de auto van de weg is geraakt en in het water is beland, meldt de politie. Daarbij wordt gekeken naar de schade aan het voertuig en worden eventuele sporen onderzocht. Volgens de politie zijn alle scenario's mogelijk.

De tienjarige Hebe en haar begeleidster Sanne werden sinds maandagavond vermist. Ze werden voor het laatst gezien in de omgeving van Raamsdonksveer, ruim 30 kilometer ten westen van Den Bosch. Er werd al naar het tweetal gezocht rond Waspik en Drunen, maar die zoektochten leverden niets op.

De politie verstuurde dinsdagochtend een amber alert vanwege de vermissing. Dat systeem wordt ingezet als agenten vermoeden dat een vermist kind in levensgevaar is.