30-jarige kickboksleraar omgekomen bij schietpartij uitgaansgebied Rotterdam

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 10:55

Zaterdagavond tegen de klok van elf uur heeft in het centrum van Rotterdam een dodelijke schietpartij plaats gevonden. Volgens de Telegraaf is het dodelijke slachtoffer de 30-jarige kickboksleraar Jason Sanches.

Beeld: NL nieuws

De Telegraaf meld verder dat er zes tot zeven keer werd op de 30-jarige Jason van dichtbij werd geschoten. De politie kan alleen bevestigen dat het om een 30-jarige man gaat. De beschieting was ter hoogte van restaurant Amore. Bezoekers van eetgelegenheden in de omgeving zijn op de grond gaan liggen. 

Een NL nieuws verslaggever die aanwezig was na de schietpartij spreekt van grote chaos en paniek: 'Hulpdiensten waren aan het rennen en de paniek bij iedereen was goed te zien.' De verslaggever sprak met enkele ooggetuigen, die spraken van meerdere schoten en schotwonden. Het slachtoffer was er zo slecht aan toe dat het medisch team van de ambulance genoodzaakt was om het slachtoffer ter plaatse te reanimeren en een operatie uit te voeren. Het slachtoffer is in het ziekenhuis overleden.

Onze verslaggever heeft ook meekregen dat mensen die in de omgeving van het incident wonen niet hun woning in kunnen, iedereen werd tegen gehouden bij het afzetlint. De politie is momenteel vooralsnog opzoek naar één verdachte. Wat de achtergrond is van de schietpartij is nog niet bekend.

De schutter droeg donkere kleding en een capuchon. Na het schieten vluchtte hij vanaf het Tiendplein de Zijdewindestraat in.
Het onderzoek is in volle gang. De politie is in gesprek met getuigen van het incident en er worden camerabeelden veilig gesteld. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek op de plek van het incident.