Weerbericht oud en nieuw: kans op natte sneeuw maar vooral koud

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 06:30

Het is vandaag 31 december oftewel oud en nieuw! Hier onder leest u het weerbericht voor oudjaarsdag, jaarwisseling & nieuwjaarsdag door Weerplaza.

Beeld: NL nieuws | Door: Weerplaza | Nederland

Oudejaarsdag

Interessant wordt de storing die donderdag vanuit het westen komt opzetten. Met deze storing komt er ook neerslag onze kant op en dat zou met name in de zuidelijke helft van het land regen kunnen opleveren. De meeste modellen laten het lagedrukgebiedje over het noorden van Frankrijk trekken waardoor eventuele winterse neerslag (natte sneeuw) vooral voor in het uiterste het zuidoosten wordt voorzien. 

In het noorden en westen kan er overdag een regenbui vallen.

De kleine depressie heeft niet echt haast en het is zeker niet uitgesloten dat de storing in de loop van donderdag het anker uitgooit en boven het oosten van België een beetje blijft sudderen. In dat geval kan er Oudejaarsavond ook nog regen of natte sneeuw vallen in bijvoorbeeld het oosten van Brabant en in Limburg. Elders komen er geleidelijk meer opklaringen en koelt het af.

Jaarwisseling

De temperatuur ligt tijdens de jaarwisseling tussen 0 en 2 graden. In brede opklaringen gaat het in de nacht vriezen met kans op gladheid en mist. Mocht je de weg op moeten

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag kan hier en daar de zon weer doorbreken, vooral in het noorden en westen. Veel is afhankelijk van de hoeveelheid mist die lokaal hardnekkig kan zijn. Vooral in de kustgebieden kan en bui vallen. Het wordt tussen 2 en 4 graden. In het zuidoosten kan Nieuwjaarsdag nog met veel bewolking en regen of natte sneeuw beginnen.