Jongen (12) overleden bij klaphamerincident, man aangehouden

Gepubliceerd op 31 december 2021 om 13:58

Twee kinderen zijn vrijdag aan het eind van de ochtend gewond geraakt bij een klaphamerincident in Haaksbergen. Een jongetje van twaalf jaar oud is hierbij om het leven gekomen.

Beeld: NL nieuws, beeld ter illustratie 

Dit gebeurde in een voortuin van een woning aan de Albert Cuyplaan.

Drie jongetjes liepen langs de desbetreffende woning in Haaksbergen toen het gruwelijk misging. Een man sloeg daar met een klaphamer op magnesiumpoeder. Door de klap kwam een jongen van twaalf om het leven. Een andere jongen raakte ernstig gewond. De bewoner van het huis is door de politie aangehouden.

Eén van de kinderen zou ter plaatse door de ouders zijn gereanimeerd. Later hebben de hulpdiensten dit overgenomen. Zij kwamen massaal ter plaatse. Naast vier ambulances landde er ook een traumahelikopter uit Duitsland bij Grolsch. Een trauma-arts is hier ingestapt bij een ambulance.

De politie heeft een gebied van enkele honderden meters afgezet zodat de technische recherche onderzoek kan doen. Er is flink opgeschaald om de toedracht van het incident te onderzoeken. De politie wil nog niets zeggen over de identiteit van de twee slachtoffers. ,,Eerst willen we de familie informeren.”

Een bediende van een tankstation hoorde iets voor het middaguur een keiharde knal. ,,Maar ik keek er niet van op. Die hoor je hier wel vaker. Maar niet veel later zag ik dat er veel paniek was in de straat.”