Veel vertraagde en uitgevallen treinen door storingen op en buiten het spoor

Gepubliceerd op 13 december 2022 om 16:49

De Nederlandse treinreiziger heeft dinsdag te maken met veel vertragingen en uitgevallen treinen. Door verschillende storingen is er hinder rond Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Leiden.

Beeld ter illustratie: NL nieuws

De storingen hebben ook gevolgen voor andere delen van het land. Zo zijn er "logistieke beperkingen" tussen Amsterdam en Utrecht, Utrecht en Eindhoven, Amersfoort en Deventer en rond Schiphol. Op het moment van schrijven zijn er elf door de NS gemelde storingen.

De meeste storingen moeten volgens de NS rond 17.30 uur zijn opgelost. Het is nog onbekend wat de gevolgen zijn voor de avondspits op het spoor.

Volgens ProRail komen de problemen door storingen "van verschillende aard" en door drukte op de verkeersleidingsposten. Zo kampt een systeem dat helpt bij afhandelingen van storingen, nu zelf met een storing.

Dat betekent dat medewerkers bij storingen op het spoor alle aanpassingen handmatig moeten doorvoeren. ProRail zegt er met "man en macht" aan te werken om de treinen te laten rijden.

Door de koude nacht hadden goederentreinen in de ochtend last van rijp op de bovenleiding. Dit zorgde voor problemen rond Haarlem en Den Haag Mariahoeve. Bij Nijmegen liepen treinen vertraging op door spoorlopers. Rond Leiden zorgde een aanrijding voor hinder.