Meerdere vuurwerkshows geannuleerd vanwege harde wind tijdens jaarwisseling

Gepubliceerd op 30 december 2022 om 20:37

In Zoetermeer, Apeldoorn en Den Haag zijn vuurwerkshows afgelast vanwege de verwachte harde wind, andere steden nemen morgen een definitief besluit. Door de weersomstandigheden is het niet meer verantwoord de shows door te laten gaan, laten de steden vrijdag weten.

Beeld: Stockfoto

Den Haag besloot vrijdagmiddag de vuurwerkshow bij de Hofvijver te annuleren. In Apeldoorn gaat het om een van de drie geplande shows, de drone-lichtshow in het Zuiderpark. In Zoetermeer om een kindervuurwerkshow om 19.00 uur en een nieuwjaarsvuurwerkshow om middernacht voor volwassenen.

In een mededeling laat de gemeente Zoetermeer weten dat er in de nacht van Oud en Nieuw windkracht 5 wordt verwacht. Burgemeester Michel Bezuijen zegt: "Het is onverantwoord om de vuurwerkshows door te laten gaan. Dat geeft een te groot risico voor omwonenden en toeschouwers."

De gemeente Apeldoorn zegt dat door het verwachte weer de laserstralen te slecht zichtbaar zouden zijn. "Door de vele regen krijgen de rookmachines niet genoeg rook de lucht in, waardoor er geen goede lasershow in de lucht geprojecteerd kan worden."

Het Nationaal Vuurwerk bij de Erasmusbrug in Rotterdam gaat vooralsnog door.