Nationaal Vuurwerk Erasmusbrug Rotterdam gaat niet door

Gepubliceerd op 31 december 2022 om 15:09

Het nationale vuurwerk in het centrum van Rotterdam is door de harde wind afgelast. Dat laat de gemeente Rotterdam weten. De weerdiensten houden rekening met zware windstoten tijdens de jaarwisseling.

Beeld: NL nieuws

In een aantal gemeenten werden al eerder vuurwerkshows afgelast. In Hilversum zijn twee vuurwerkshows afgelast, en in Apeldoorn gaat een drone- en lasershow niet door, omdat de laserstralen volgens de gemeente door het slechte weer niet te zien zijn.

Eerder al trok Zoetermeer de stekker uit de geplande vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling. Ook Den Haag gelastte de show bij de Hofvijver af vanwege het weer. In Den Haag zijn de traditionele vreugdevuren (Scheveningen en Duindorp) uit voorzorg gisteren al ontstoken.

De vuurwerk- en droneshow die zaterdagavond bij de A'DAM Toren in Amsterdam-Noord zou worden gehouden, is verplaatst naar maandag. Het is nog niet bekend of de tweede professionele vuurwerkshow met 'electric fireworks' in Amsterdam, op het Museumplein, doorgaat.

In Groningen gooit het stormachtige weer vooralsnog ook geen roet in het eten. Daar gaan de activiteiten door zoals gepland, zo meldt de gemeente. "Met als hoogtepunt dat duizenden Groningers af gaan tellen naar het nieuwe jaar. Dit onder begeleiding van een gevarieerd Gronings programma en een spectaculaire projectie- en lichtshow in een vuurwerkvrij centrum." Wel is een particuliere vuurwerkshow afgelast vanwege het weer, en verplaatst naar 1 januari.

Ook in Weesp gaat de vuurwerkshow vooralsnog wel door, net als de vuurwerkshow in de Efteling. In het attractiepark wordt een gecombineerde vuurwerkshow gehouden met lasers, licht en vuurwerk, die kan doorgaan bij slecht weer.