Streekvervoer kondigt vijfdaagse staking aan vanaf 6 februari

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 12:47

Het streekvervoer gaat opnieuw landelijk staken. De vijfdaagse staking begint volgende week maandag en heeft betrekking op dertienduizend werknemers, met name buschauffeurs. Dat meldt vakbond CNV, nadat werkgevers niet hadden gereageerd op hun ultimatum.

Beeld: Stockfoto

"Ons cao-voorstel is bovengemiddeld hoog", zegt Fred Kagie, voorzitter van de Vereniging van Werkgevers in het Openbaar Vervoer (VWOV). Volgens Kagie kunnen de werkgevers niet hoger gaan dan het voorstel dat er nu al ligt.

Een woordvoerder van vakbond CNV laat weten dat er niets nieuws in het voorstel van de VWOV stond. "Had er nog iets nieuws in dat voorstel gestaan, dan hadden we opnieuw een verkenning kunnen doen."

Na het indienen van het ultimatum liet de VWOV weten dat het cao-voorstel dat op tafel lag, zou komen te vervallen als er weer gestaakt zou worden. Dat betekent dat alle partijen terug moeten naar de onderhandelingstafel om de cao-besprekingen van voor af aan te beginnen.

Een eerdere staking van vakbond FNV zorgde ervoor dat in verschillende regio's ongeveer 40 procent van het openbaar vervoer uitviel.