Grote stroomstoring Tilburg: ook Efteling getroffen

Gepubliceerd op 31 januari 2023 om 15:32

Door een enorme stroomstoring zitten 38 duizend Nederlanders rondom Tilburg zonder elektriciteit. Ook attractiepark de Efteling zit zonder stroom. De stroom viel rond 14.25 uur uit en vooral de gemeenten rondom Tilburg hebben er last van.

Beeld: NL nieuws

Zo is in Haaren, Moergestel, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Kaatsheuvel, Biezenmortel en Helvoirt de stroom uitgevallen. Netbeheerder Enexis is onderweg om het probleem op te lossen, maar heeft op dit moment nog een idee van de oorzaak en hoe lang de stroomstoring zal duren. Volgens een woordvoeder zijn er geen vitale bedrijven als ziekenhuizen getroffen. 

In de Efteling liggen alle attracties stil. "We weten dat het om een regionale stroomstoring gaat", laat een woordvoerder van de Efteling weten aan RTL Nieuws. "Verschillende attracties hebben een noodaggregaat waardoor het ritje afgemaakt kon worden en de bezoekers uit konden stappen. Sommige attracties hebben dat niet, zoals de monorail in de kinderattractie Land van Laaf. Maar daar kunnen we makkelijk bij komen.