Verdachte dodelijke schietpartij Zwijndrecht opgepakt na wekenlange zoektocht

Gepubliceerd op 25 februari 2023 om 13:50

De politie heeft Minh Nghia V. opgepakt na een wekenlange zoektocht in verband met een dodelijke schietpartij in Zwijndrecht. V. wordt ervan verdacht dat hij op 21 januari het vuur heeft geopend op een parkeerplaats bij een winkelcentrum in Zwijndrecht.

Beeld: Joost Van Der Giessen / Politie

De 49-jarige man, die ook wel bekendstaat als 'Lucky', wordt verdacht van de moord op een 66-jarige vrouw en een poging tot moord op haar 38-jarige dochter.

V. wordt ervan verdacht dat hij op 21 januari het vuur heeft geopend op een parkeerplaats bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. De 66-jarige vrouw overleed ter plekke. Haar dochter, de ex-vriendin van V., raakte zwaargewond, maar is buiten levensgevaar.

De familie van de slachtoffers spreekt van een "krankzinnige daad". "Onze onschuldige en weerloze moeder Michel werd op laffe wijze doodgeschoten door de ex-vriend van Anneke, haar dochter op wie ze zo gesteld was."

De politie wist kort na de schietpartij al drie vermoedelijke vluchtauto's van V. op te sporen. Van hem ontbrak nog ieder spoor.