Avondspits tot dusver de drukste van 2023, vooral rond Rotterdam staat alles muurvast

Gepubliceerd op 6 april 2023 om 17:19

Met meer dan 1250 kilometer file is het donderdagavond tot dusver de drukste avondspits van dit jaar, meldt de ANWB. Vooral vanwege vakantieverkeer door Pasen en het slechte weer is het druk.

Beeld: Stockfoto

Rond 17.10 uur stonden er in het hele land 227 files met een totale lengte van 1.254 kilometer. Hiervoor was de ochtendspits van dinsdag 14 maart met 1102 kilometer de drukste spits van 2023, dat kwam mede door de regen, aldus de ANWB.

Vooral rondom Rotterdam is het druk, vanwege een storing in de Ketheltunnel. Daardoor is de A4 gedeeltelijk dicht, meldt Rijkswaterstaat. Naar verwachting duurt de storing in de Ketheltunnel nog enkele uren.

Op de omleidingsroute richting Den Haag op de A13 is een ongeluk gebeurd. Daardoor zijn twee rijstroken bij Berkel en Rodenrijs dicht, wat veertig minuten vertraging oplevert. Rijkswaterstaat raadt verkeer aan om te rijden via Utrecht (de A20 en A12). "Of stel je reis uit", zegt de dienst.

Vanwege het vakantieverkeer is het ook druk op de A2 en de A27 richting het zuiden. Daarnaast zijn de dagelijkse files langer omdat het slecht weer is. "Donderdagavond is sowieso de drukste avond van de week op de weg", zegt een woordvoerder van de ANWB.