Gitzwarte rook bij bedrijfsbrand Etten-Leur, NL-Alert verstuurd

Gepubliceerd op 10 april 2023 om 13:16

Bij een transportbedrijf in Etten-Leur woedt een grote brand, waarbij veel rook vrijkomt. De brandweer heeft een NL-Alert verstuurd met het advies om weg te blijven uit de rook. De rook is in de verre omgeving, zoals in de regio Rotterdam-Rijnmond, te ruiken.

De brand brak vanochtend rond 09.30 uur uit in een loods van het bedrijf Axell Logistics. Toen dat gebeurde, waren er drie mensen binnen. Zij konden op tijd wegkomen, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio bij Omroep Brabant.

Aanvankelijk kreeg de brandweer melding van een kleine meterkastbrand. Maar de brandweer besloot om meerdere blusvoertuigen te sturen omdat in het magazijn van het bedrijf en de directe omgeving veel petflessen staan. Brandweerkorpsen uit de regio verlenen inmiddels bijstand aan de brandweer in Etten-Leur.

De brand wordt ook bestreden met hoogwerkers. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere gebouwen in de buurt.

"De brand begon in een klein hoekje,, maar woedt inmiddels in heel het gebouw", aldus een getuige. "De schotten vallen inmiddels van de zijkant. Het gebouw gaat eraan."