Brand in rij woningen Arnhem, 100 woningen ontruimd

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 15:16

In de Arnhemse wijk Presikhaaf woedt sinds het begin van de middag brand in een rij woningen. Om 14.30 uur had het vuur zich uitgebreid naar vier woningen. De brand was op dat moment nog niet onder controle.

Beeld: NL nieuws

De brandweer kan niet uitsluiten dat het vuur zich onder de zonnepanelen en dakpannen uitbreidt naar de andere vier woningen in dat rijtje.

In de woning waar de brand uitbrak waren vijf mensen aanwezig. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. In verband met de brand en de rook die vrijkomt zijn honderd woningen ontruimd. De bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen sporthal.

De brand begon even na het middaguur. Vijf mensen die in die woning aanwezig waren zijn onderzocht, drie van hen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Er is een NL-Alert uitgegaan met de oproep uit de rook te blijven en waar rook komt de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Ook kunnen er stukjes zonnepaneel neerkomen.

Volgens Omroep Gelderland zijn behalve de brandweer uit Arnhem korpsen uit Rheden, Huissen, Zevenaar, Duiven, Wageningen, Doesburg en Dieren bij het blussen betrokken.