Snelwegen weer vrij, vandaag nog wel minder treinen na zomerstorm Poly

Gepubliceerd op 6 juli 2023 om 10:22

Reizigers moeten ook vandaag rekening houden met uitval van treinen. In Noord-Holland heeft storm Poly gisteren zoveel schade aangericht, dat de dienstregeling vandaag nog steeds verstoord is.

Beeld: Jerfi Pompier

Na de zomerstorm van gisteren worden op het spoor nog enkele herstelwerkzaamheden verricht in Noord-Holland, maar 'in de rest van het land rijden de treinen gewoon', zegt een woordvoerder van de NS. "Collega's van spoorbeheerder ProRail hebben goed werk verricht."

Volgens de woordvoerder kan het zijn dat 'hier en daar een trein uitvalt'. Hij raadt reizigers wel aan voor vertrek de reisplanner te checken.

Tijdens de hevige storm waaiden op verschillende plekken bomen en takken op de bovenleiding. Tot ongelukken op het spoor leidde dat niet, maar de storm veroorzaakte wel veel schade.

In het Stadspark in Groningen is vanavond en morgenavond een concert gepland van de Duitse band Rammstein, voor in totaal 110.000 bezoekers. De woordvoerder van ProRail verwacht geen problemen bij het vervoeren van de bezoekers van die concerten. 

Behalve op het spoor zorgde Poly ook op de weg voor veel overlast. Onder meer de snelwegen A9 en A6 en A10 werden geheel of gedeeltelijk afgesloten. Deze wegen zijn inmiddels weer open. De A7 is nog afgesloten tussen Leek en Hoogkerk.

Wel zijn enkele N-wegen nog dicht. Zo is de N244 bij Alkmaar tot zeker vanmiddag in beide richtingen dicht vanwege bomen op de weg.