Waarschuwingsschot en aanhouding bij protest tegen wapenbeurs in Ahoy

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 15:36

Bij een demonstratie voor de ingang van Ahoy in Rotterdam, waar een grote internationale wapenbeurs plaatsvindt, is een waarschuwingsschot gelost door de politie.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Nieuwsredactie

De sfeer was heel de ochtend al grimmig en volgens getuigen ging rond dat onder de actievoerders iemand rondliep met een vuurwapen op zak.

Na het schot heeft de man zich overgegeven. Er werd echter geen vuurwapen aangetroffen. De politie vond bij het fouilleren van de 15-jarige jongen een aansteker, die op een vuurwapen leek. Dat voorwerp is in beslag genomen en met de jongen wordt volgens de politie een "ongelooflijk goed gesprek gevoerd.” 

Op de demonstratie is veel politie aanwezig en zijn behalve de 15-jarige, ook drie andere personen aangehouden. Twee vanwege vuurwerk, en een voor het niet opvolgen van aanwijzingen door de politie.

Bij de demonstranten bevonden zich mensen vanwege een actie pro-Palestina. Actievoerders scanderen voor het Ahoy onophoudelijk ’Palestine will be free, from the river to the sea’. En er klinken leuzen als ’Shame on you.”