Puinruimen na rellen centrum Rotterdam: 'een grote ravage'

Gepubliceerd op 20 november 2021 om 13:51

Uitgebrande auto's, kapotte fietsen en op elkaar gegooide dranghekken: de ravage is groot na de rellen in het centrum van Rotterdam. Ondernemers zijn boos en verdrietig en bewoners noemen het 'een oorlogsgebied'. Tientallen hulpverleners bundelen de krachten om de schade op te ruimen. Zaterdagochtend is de gemeente druk bezig geweest met het opruimen.

Wie zaterdagochtend met de auto door het centrum van Rotterdam moet, stuit nog op obstakels. De Coolsingel is tussen de Meent en Churchillplein een lange tijd afgezet met hekken, enkel de tram mocht erlangs. Rond het middaguur liet de gemeente weten dat de Coolsingel weer open gesteld kon worden. Agenten doen op twee plekken onderzoek, tussen de afgebrande fietsen en scooters en stukken straat waar de tegels uit zijn gewrikt. Op de Coolsingel ligt ook een kogelwerend vest van de politie, dat grotendeels is versmolten. 

Rond 07.30 uur was de grootste ravage overigens al opgeruimd, reinigingswagens rijden nog rond voor de laatste troep. 

Op de Bulgersteyn, waar vrijdagavond meerdere politieauto's zwaar beschadigd raakten, is de schade bij daglicht goed zichtbaar. De gevel van het Erasmushuis is zwartgeblakerd en verschillende ruiten zijn gesneuveld. De beschadigde politieauto's worden weggetakeld. 

Beeld: NL nieuws