Opnieuw een onruistige avond: rellen op meerdre plekken

Gepubliceerd op 21 november 2021 om 09:21

Een dag na de heftige rellen in Rotterdam is de politie zaterdagavond op verschillende plaatsen in Nederland druk geweest met jongeren die zich hadden verzameld en vuurwerk afstaken en daarmee onrust veroorzaakten. Via sociale media waren oproepen gedaan om op diverse plaatsen samen te komen. Er is zwaar vuurwerk naar agenten gegooid. In Den Haag is een ruit van een rijdende ambulance ingegooid. 

Beeld: @UitIJselmonde - politie bij rellen Rotterdam 

Wegens de rellen in Rotterdam op vrijdag, was de politie in de Hofstad zichtbaar met meer agenten op straat. Die konden niet voorkomen dat flitspalen en verkeerslichten werden vernield. Ook gooiden onbekenden vermoedelijk een steen door een ruit van een rijdende ambulance. De ziekenwagen zou op dat moment met een patiënt onderweg zijn. 

Uiteindelijk zijn er in Den Haag zeven aanhoudingen verricht. Vijf agenten raakten daar gewond. Eén is met een verwonde knie en hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daarnaast liepen twee politieruiters gehoorbeschadiging op.

Ook rondom voetbalwedstrijden was het zaterdagavond onrustig. Zo werden er twee wedstrijden in de eredivisie stilgelegd omdat supporters stadions waren binnengedrongen. In de buurt van stadions werd ook vuurwerk afgestoken.