Eerste verdachten van rellen in Rotterdam donderdag herkenbaar in beeld op televisie

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 19:21

Beelden van verdachten van de rellen op vrijdag 19 november in Rotterdam worden komende donderdag getoond. De politie zet de beelden dan online en ze zijn vanaf 17.00 uur ook te zien in het programma Bureau Rijnmond. Dinsdag over een week worden ze eveneens getoond in Opsporing Verzocht op NPO 1.

Beeld: NL nieuws

Tijdens de ongeregeldheden op en rond de Coolsingel, die uitbraken na een vreedzame betoging tegen het coronabeleid, werden 49 verdachten opgepakt. Maandag zaten volgens het Openbaar Ministerie acht relschoppers nog steeds vast.

,,Het gaat om beelden van een aantal verdachten die de politie eerst een week lang intern heeft bekeken’’, aldus een politiewoordvoerster. ,,Wijkagenten en andere politiemedewerkers kregen zo de gelegenheid personen op de beelden te herkennen, zodat we ze kunnen oppakken. Je ziet bijvoorbeeld mensen stenen gooien, terwijl ze onherkenbaar zijn. Op andere beelden zien we die personen dan soms wel herkenbaar in beeld.’’

Verdachten die zich de komende dagen bij de politie melden, kunnen mogelijk nog voorkomen dat ze getoond worden. ,,Minderjarigen, of personen van wie de politie vermoedt dat ze minderjarig zijn, worden geblurd in beeld gebracht.’’

Normaal gesproken zijn de beelden twee weken alleen voor intern gebruik, maar vanwege de ernst van de ongeregeldheden gaf het Openbaar Ministerie toestemming ze al na een week openbaar te maken.