Bezoekers Nationale Dodenherdenking op de Dam moeten vooraf plek reserveren

Gepubliceerd op 30 april 2024 om 10:20

Om de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam bij te wonen, moet je gebruik maken van een online reserveringssysteem. Daarna kun je je op een gekozen moment melden bij een van de drie ingangen, meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei dinsdagochtend.

Tekst: Nieuwsredactie 

Voor de reserveringen is een speciale website in het leven geroepen. Bij de reservering, die vanaf dinsdag kan worden gemaakt, kunnen mensen kiezen voor een locatie en tijdslot voor aankomst. Zonder reservering is het niet mogelijk de herdenking bij te wonen. Ook moet je je melden bij de vooraf geselecteerde entreepunten van de Dam. Die zijn op het Damrak, het Rokin en aan de Paleisstraat. De overige toegangspunten tot het plein worden afgezet.

Met het online reserveringssysteem wil het Nationaal Comité 4 en 5 mei twee vliegen in één klap slaan: Via de reserveringen houdt men zicht op het maximale bezoekersaantal van zo'n 10.000 mensen. En daarnaast kan men er met het reserveringssysteem zeker van zijn dat iedereen die wil komen ook echt kan komen. "Denk aan mensen die van ver moeten komen om erbij te zijn. Of mensen die slecht ter been zijn", zegt het Nationaal Comité 4 en 5 mei .